Nina Janssen, juli en augustus 2016

 

Afgelopen jaar besloot ik om mijn jaarlijkse vriendinnen vakantie in de zomer, in te ruilen voor een vrijwilligerswerk vakantie. Via via kwam ik terecht bij Imani Rehabilitation Agency en zo boekte ik mijn reis naar Kenia. Vol spanning vertrok ik, maar eenmaal aangekomen was het ontvangst zo warm dat ik me vrijwel gelijk thuis voelde.

Nina Brink vrijwilligster in Imani 2016Op mijn eerste dag kreeg ik een rondleiding en hoorde ik dat ik groep 2 ging verzorgen. Dit is was een groep met 15 lieve kinderen die ongeveer tussen de 9 en 15 maanden oud waren. Na mijn tweede dag verheugde ik me alleen al op mijn aankomst bij Imani, want zodra je binnen liep kwamen alle kinderen je omhelzen.  Een paar dagen later waren alle kinderen helemaal aan mij gewend en ik aan het werk, het ritme en de kinderen.

Elke dag heb ik dezelfde kinderen verzorgd en zo zag ik ook elke dag de vooruitgang die ze boekte. Een meisje maakte op mijn laatste dag, haar eerste stapjes toen ik haar naar me toe seinde. Het was zó leuk om mee te maken hoe blij en trots iedereen was.

Nina Brink vrijwilligster in Imani 2016De grotere kinderen die er woonden hadden toevallig vakantie toen ik er was. Ze hielpen overal in mee en tijdens de pauze lunchten we met z’n allen. Dit was elke dag super gezellig en de kinderen waren zo leuk. Deze kinderen kunnen al Engels praten, dus er werd de hele dag door gekletst en gelachen.

Maar, je maakt natuurlijk ook dingen mee die een grotere impact op je hebben. Ik heb bijvoorbeeld een kind de fles gegeven, die een dag oud was. En ik ben met kinderen naar het ziekenhuis geweest die 12 jaar oud waren. Dit is op het begin natuurlijk even slikken, maar hoe somber het ook klinkt, van alles werd iets leuks gemaakt. De kinderen waren altijd zo vrolijk en liefdevol, ze probeerden echt van alles iets moois te maken.  Zelfs in de wachtkamer hadden de kinderen en ik de slappe lach. 

Elke avond ging ik naar bed met de gedachte; ‘morgen zie ik ze weer’. Nu eenmaal thuis mis ik ze natuurlijk super erg, maar ik ben alweer aan het plannen wanneer ik weer terug kan!

Werken bij Imani was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Deze ervaring zou ik voor geen goud inwisselen!