Janne en Rinske de Jong – februari, maart en april 2018

 

1 februari 2018 begon ons avontuur. Drie maanden vrijwilligerswerk doen bij Imani in Nairobi. Spannend want je weet niet wat je te wachten staat. Meteen bij aankomst was dit gevoel van spanning verdwenen. We werden meteen met liefde opgevangen in de Imani familie.  Door de kinderen werden we met knuffels, high-fives en open armen ontvangen. Iedereen is blij dat je er bent. Natuurlijk is het werk aan het begin erg wennen en is het aftasten en vooral wennen aan alle indrukken

 

Janne kon beginnen in groep 1, bij de allerkleinste baby’s en Rinske bij groep 2, de baby’s van ongeveer 6 maanden, totdat de kindjes konden lopen. Van meet af aan mochten we volledig meedraaien in de dagtaken van de groepen. Dit hield in het verschonen, eten geven, knuffelen, spelen en naar bed brengen van de kleintjes. Dit was een pittige, maar dankbare taak. De aunties lieten je volledig meedraaien op de groep. Het zijn fantastische vrouwen om mee te werken. Ze zijn enthousiast, liefdevol naar de baby’s en hebben ook al het vertrouwen in het werk van de vrijwilligers.

 

Wat ontzettende indruk op ons heeft gemaakt, is het harde werk van alle werknemers binnen Imani. Iedereen heeft hart voor de organisatie en voor alle kinderen. Daarnaast is iets wat ons bijblijft de liefde die de baby’s en kinderen in Imani krijgen en die ze ook geven door hun vrolijke lach, huilende koppies en de uniekheid van elk individueel karakter. We vonden het prachtig om te ervaren hoe de oudere kinderen binnen Imani met groot plezier naar school gingen en in hun vrije tijd met trots hielpen de baby’s te verzorgen of met ze te spelen.

 

Daarnaast is het hartverscheurend dat er baby’s binnen worden gebracht bij Imani en er volledige angst te zien is in de ogen. Maar het mooiste wat wij hebben meegemaakt in onze drie maanden is het zien veranderen van deze blik in de ogen. Je ziet hoe de blik veranderd van angst naar rust. De baby’s wennen aan Imani, ze stralen plezier uit.

 

We hebben een ontzettende leerzame, liefdevolle en hartverwarmende drie maanden gehad bij Imani. Met speciale dank aan Mama Faith voor haar inzet en liefde die ze elke dag meegeeft aan al haar kinderen. Onze huismama Maria die ons heeft opgenomen in de familie en met al haar liefde manager van het babyhuis is. Harrie die ons ontzettend heeft geholpen met de voorbereiding en die al onze vragen over de cultuur binnen Kenia en Imani heeft beantwoord.

We hopen zeker nog een keer terug te komen naar ons tweede thuis in Kenia.