Britt Klijn – 19 jaar
Begin januari 2014 ben ik naar Afrika vertrokken om bij Imani vrijwilligerswerk te doen. Vier weken lang heb ik baby’s en peuters mogen verzorgen en geholpen met de dagelijkse werkzaamheden in het weeshuis: van verschonen, knuffelen, zingen, dansen, spelen, eten geven en wassen tot aan het naar bed brengen toe. Ook ben ik een ochtend mee geweest naar de kliniek waar de baby’s werden gevaccineerd, heel leuk om een keer mee te maken.

De kinderen van Imani zijn bijzondere kinderen. Ze genieten van kleine dingen, knuffels, een aai over hun bol en samen zingen en dansen laat ze stralen. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om kennis te maken met de Afrikaanse cultuur en het leven in Imani. Nog elke dag denk ik terug aan mijn fantastische tijd daar en mis ik de prachtige glimlachen, vrolijke gezichtjes en de hele dikke knuffels waar ik vier weken lang van heb mogen genieten. Al die lieve snoetjes zullen voor altijd op mijn netvlies blijven staan. Wat was dit een geweldige ervaring, om nooit meer te vergeten!

Voor 2014 zijn nog vrijwilligersplaatsen beschikbaar in Imani, zie onder het kopje helpen.

Share

Share