Tijdens een indrukwekkende ceremonie met meer dan 300 aanwezigen werd Julius gehuldigd voor zijn bachelordiploma in bedrijfskunde. Julius, geboren in 1985, was nog een peuter toen het gezin met zes kinderen uit elkaar viel. Julius belandde al snel met zijn moeder in Soweto, een sloppenwijk in Nairobi. Terwijl zijn moeder s’nachts werkte en overdag sliep, zocht Julius zijn heil op straat. Op een regenachtige avond, acht jaar oud, terwijl hij papier en botten aan het verzamelen was om wat geld te verdienen, werd hij benaderd door Faith. Julius zegt hierover: ”ik zag er niet uit, maar ze sprak me aan en vroeg me wat ik aan het doen was. Ik vertelde over mijn leven en zij vroeg me of ik naar school wilde. Ik dacht dat ik te oud was, maar ze overtuigde me dat school niets met leeftijd heeft te maken. De volgende ochtend ging ik naar Imani A, ik werd in bad gestopt en kreeg nieuwe kleren, vervolgens ging ik bij Imani A naar school.” Dat was in 1993. In 2003 sloot Julius succesvol de middelbare school af en in 2004 werd hij toegelaten tot de Internationale universiteit van Kampala in Oeganda. (Universitair onderwijs is in Oeganda goedkoper dan in Kenia). In November 2008 behaalde Julius zijn Bachelor, wat een enorme inspiratie is voor de andere kinderen in Imani.
Julius zegt: “The great passion that ignites my life is serving the community around me and making the world a better place to live… “

 

Share