Na bijna een half jaar voorbereiden en aftellen, was het dan eindelijk zover…..voor twee maanden naar Kenia om te helpen bij Imani Rehabilitation Agency.
Meteen mijn eerste dag aan de slag gegaan in groep 2 van het baby huis. Deze kinderen waren ongeveer tussen de 9 en 14 maanden. Een leuke groep kinderen met enthousiaste ‘aunties’.

De eerste dagen vooral kennis gemaakt met de kinderen, maar ook met het dagelijkse ritme. Na een paar dagen zat ik al volledig in het ritme en leerde de kinderen mij steeds beter kennen. In deze twee maanden heb ik meegedraaid in het dagelijkse programma: verschonen en aankleden in de morgen, eten geven en een slaapje in de middag, eten en pyjama’s aan en naar bed. Tussendoor was er zat tijd om heerlijk met de kinderen te spelen. Met mooi weer in de ochtend, gingen we met de kinderen naar beneden om buiten te spelen. Als het weer in de middag opklaarde, dan zochten we op het balkon de zon op!
Tijdens deze twee maanden ben ik mee geweest naar de kliniek. Hier gaan de kinderen naar toe om deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Hetzelfde principe als het Nederlandse consultatiebureau, maar toch weer een hele ervaring op zich. Ook zijn we met een grote groep kinderen naar het ziekenhuis geweest. De oudere kinderen kregen hier een check-up en de baby’s kregen een intake. Twee super ervaringen die veel indruk hebben gemaakt en die mij nog langs bij zullen blijven.

In een paar dagen tijd was ik helemaal aan het ritme van Imani gewend en heb ik heerlijk kunnen genieten van de kinderen. Kinderen die lekker ondeugend zijn en je flink uitproberen, maar die in die twee maanden ook erg aan je gewend raken.
Mijn tijd bij Imani is eigenlijk niet te omschrijven. Ik heb het fantastisch gehad, veel meegemaakt en veel ervaring op gedaan. In die twee maanden ben ik erg gehecht geraakt aan het land, aan de cultuur, maar vooral aan de kinderen bij Imani. Iedere ochtend kreeg ik knuffels en zag ik allemaal lachende gezichtjes en dit mis ik nu toch wel. Mijn doel is om over een tijdje weer langs te kunnen bij Imani om me nogmaals in te zetten voor deze prachtige organisatie.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA